• info@bdecommunity.nl
  • +(31)010-6690772

Brian Ceder verzorgt masterclass The Good Fight; from Black Citizen to Succesful Entrepreneur

Brian Ceder verzorgt masterclass The Good Fight; from Black Citizen to Succesful Entrepreneur

Brian Ceder windt er geen doekjes om als hij het heeft over het belang van zwart ondernemerschap. “Iedereen om ons heen smeedt allianties om de beste en sterkste te worden. Zwarte ondernemers moeten daarom een eenheid gaan vormen, want ze willen onze business en marktaandeel … tegen elke prijs,” zegt hij.

 

“Het is tijd dat we de noodzaak inzien van het hebben van sterke ondernemers in onze gemeenschap. Zij kunnen het gehele landschap in één generatie drastisch wijzigen en betere kansen creëren voor onze gemeenschap.”

Ceder verzorgt op zaterdag 23 juni voor Black Dutch Entrepreneurs (BDE) een masterclass die hij noemt “The Good Fight; from Black Citizen to Succesful Entrepreneur”.

 

 

De Masterclass zal primair gaan over ondernemen vanuit het standpunt van migranten in een bestaand systeem. “We gaan we in op de cruciale onderdelen van succesvol ondernemen -mindset, gevoel en strategie, maar we gaan het ook hebben over concurrentie en hoe wij geduchte concurrente kunnen worden tegen alle groepen,” vertelt hij erover.

Black Dutch Entrepreneurs (BDE) is een black business platform dat vorig jaar werd opgericht en zich voornamelijk wil richten op ondernemers educatie. Ceder is voorzitter van de raad van toezicht van de organisatie.

Hij vertelt daarover: “Om te overleven en te kunnen groeien en te concurreren met alle groepen heb je de juiste mindset nodig, maar ook een netwerk van gelijkgestemden. Dat is wat BDE biedt met dit soort presentaties. Het biedt mij de mogelijkheid om te waarschuwen voor de brokken te maken die ik heb gemaakt, zodat je direct kan gaan doen waar je direct resultaat van kan zien.”

Ceder zegt dat de Masterclass bestemd is voor een ieder die wil ondernemen, die in welke fase dan ook van ondernemen verkeert en die een nieuwe mindset wil creëren om zichzelf staande te houden. “We moeten dat doen in een wereldmaatschappij die de wet van de sterkste en rijkste hanteert in een systeem dat niet de beste voor heeft met zwarte mensen zoals jij, ik en je kinderen.”

Hij benadrukt dat de Masterclass zich zal focussen op de zwarte gemeenschap. “We gaan het niet hebben over andere groepen, want ons verhaal, onze voordelen en onze problematiek zijn uniek. Daar gaan we het over hebben.”

  • Bezoek de Masterclass “The Good Fight; from Black Citizen to Succesful Entrepreneur”.
  • Datum: zaterdag 23 juni 2018
  • Tijd: 16.00 tot 19.00uur
  • Plaats: Trefcentrum Wi Masanga, Rauwenhoffstraat 39, 3022 RL Rotterdam

Ceder (48), zegt dat hij geboren is voor het ondernemen. “Ik heb op jonge leeftijd in Suriname in de jaren 70 gezien hoe mijn grootvader in overheidsopdracht platsoenendienst verrichte, een groot gezin draaiende hield en in de avond als uitsmijter wekte bij de bar van hotel Krasnapolsky in Paramaribo. Daar heb ik de liefde en noodzaak gezien van hard werken en resultaten boeken tegen elke prijs. Opa Isidor moest zorgen voor een elftal kinderen en mij erbij als het enige kleinkind. Ik heb daar en toen geleerd dat overgave geen optie was en dat opoffering voor wie je lief is, bij het leven hoort. Ondanks het ontbreken van een biologische vader, was ik gezegend met een sterke opa Isidor.”

Ceder vertelt dat zijn carierre startte toen hij maar net 16 was. “Voordat ik mijn academische CV had opbouwd was ik al actief als ondernemer in diverse branches. Op mijn 21ste verjaardag kreeg ik de kans om voor IBM te werken na een technische opleiding. Ik heb mezelf daarna opgebouwd door voor grote IT-bedrijven te werken op technische en daarna salesfuncties en daarna in de directie op internationaal niveau.”

Hij startte vervolgens zijn eigen IT-bedrijf Unicus dat zich zich specialiseerde in vingerafdrukherkening voor alledaags gebruik.

Via zijn ex-vrouw die hij “een superonderneemster” noemt, belandde hij in internationaal zakendoen met multinationals en in het beursleven in New York. “Na mijn strepen daar verdient te hebben ben ik voor Blackstone Capital gaan werken als zelfstandige analist en investeerder gericht op multinationals en semioverheden.”

Ceder is nu zelfstandig ondernemer, als investeerder gericht op ondernemers die een uniek en internationaal product of dienst willen ontwikkelen. “Binnenkort zullen we speciaal voor deze activiteiten een investeringsmaatschappij opstarten met verschillende partners die hun geld en expertise aanbieden,” vertelt hij daarover.

Terugblikkend op zijn traject zegt hij: “Ik heb veel geleerd en veel fouten gemaakt en veel goede mensen verloren in dat brute proces van volwassen ondernemer worden.”

About The Author

admin